Jourkvinna

Att vara jourkvinna

 

För att vara med och jobba ideellt som jourkvinna behöver du ha genomgått vår jourkvinneutbildning och ett första steg är att gå på en av våra informationskvällar. Vi brukar utbilda en ny grupp med jourkvinnor per år, beroende på hur stort behovet av nya jourkvinnor är, och innan det så bjuder vi in till ett informationsmöte för alla som är intresserade. På informationsmötet går man igenom mer grundligt vad det innebär att vara jourkvinna hos oss.

 

Skulle du fortfarande vara intresserad efter informationsmötet så får du genomgå en urvalsprocess för att bli antagen till vår obligatoriska jourkvinneutbildning, då vi har begärnsat antal platser. Anmäl dig per mail kvinnojouren@akhkarlstad.se eller på telefon 054-18 30 34 om du vill arbeta i vår förening, så hör vi av oss när det blir dags!

 

Vill du stödja oss, men inte känner att du har möjlighet att bli jourkvinna så kan du istället bli stödmedlem.

 

Uppdraget som jourkvinna 

Gemensamt för alla våra jourkvinnor är att man på rullande schema ansvarar för att vara tillgänglig för stödsökande kvinnor genom att ha telefonpassning. Att vara jourkvinna innebär även att finnas där för våldsutsatta kvinnor och eventuella barn. Det kan vara genom att lyssna på kvinnors berättelser, gå promenader, fika tillsammans, följa med och handla/läkarbesök osv. Du kan också som jourkvinna välja att engagera dig i utåtriktad verksamhet som föreningen deltar i eller arrangerar.